verado-lite

30fps vagy 60fps? – Mikor mennyivel érdemes felvenni?

30fps vagy 60fps? – Mikor mennyivel érdemes felvenni?

30fps vagy 60fps? – Mikor mennyivel érdemes felvenni?

A zársebesség mellett az fps (képkocka per másodperc) is fontos szerepet játszik egy videónál. Természetesen ennek is megvannak a negatív szálai, ugyanis minél több képkockában veszünk fel annál több fényre van szükség. Na de ne mennyünk ennyire mélyen bele a témába, lássuk inkább hogy melyiket érdemes használni motorozás közben és mikor!

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Napközben:

Nappal ha van lehetőségünk rá, akkor érdemes 60fps-ben videózni ugyanis így nem csak lassításokat tudunk alkalmazni, de a felvételünk is sokkal folyamatosabb lesz. Emellett a YouTube szebben fogja feldolgozni a videót.
30vs60
Mint az ábrán is látható, sokkal szebb az így kapott kép.

Viszont nem minden kamera képes 60fps-re, így, ha tudunk, akkor a lehető legnagyobb képkocka számú rögzítést válasszuk. (Természetesen ha 30fps-ben veszünk fel akkor időpazarlás 60fps-ben kirenderelni a videót mert semmi változás nem lesz rajta).

Éjjel:

Van, hogy ránk esteledik videózás közben vagy csupán csak este szeretnénk egy videót felvenni. Ekkor viszont javasolt alacsonyabb fps számmal rögzíteni, viszont 25 képkocka alá ne menjünk, különben nem lesz folytonos a felvételünk.
fps-count
30fps alatt elkezd megszűnni a folytonosság.

Kommentek

MotoSunday

 -