verado-lite

Motovlogoljunk! – Menni fog?

Motovlogoljunk! – Menni fog?

Motovlogoljunk! – Menni fog?

Ahogy észrevettük, eléggé sokan szeretnétek ti is kipróbálni a videózás ezen stílusát. Ez kiderül a sok tőletek kapott levélből és persze a youtube ajánlójából is.  Sajnos a nyílt felület hátránya lehet az is, hogy a trash begyűrűzik. Éppen ezért írom ezt, hogy elkerüljétek a leggyakoribb hibákat és tudjatok igazán quality tartalmat közzétenni. Figyelem: Az esetleges bicskanyílásokért nem vállalok felelősséget!

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Személy szerint nagyon örülök neki, hogy motovlogger családunk folyamatosan bővül újabb és újabb tagokkal. Igaz, a túl sok videós esete is felmerülhetne, de szerencsére az egész youtube előnye elmondható itt is. Ahány vlogger, annyi stílus. Mindenki meg tudja találni a neki tetsző tartalomgyártót. Nézzük meg azokat a dolgokat, amire alapozni tudjátok az egész tartalmat. Amikor ezek teljesülnek már elgondolkozhattok a felszerelés megvásárlásán. Nem szeretném, ha felesleges kiadásokba vernétek magatokat. Plusz azt is tudom, hogy milyen rossz lehet teljesen kezdőként negatív kritikákat olvasgatni.

Tudom-e csinálni?

Igazából bárki elkezdheti ezt a dolgot, mint hobbit, de ha komolyan szeretnétek csinálni, mint youtube karrier (még én se hiszem el, hogy ezt írom) mindenképpen érdemes meggyőződni róla, hogy alkalmasak vagytok-e a dologra. Elsőképpen érdemes egy jó pár próbakört futnotok. Egyszerűen minden technika nélkül induljatok el és beszéljetek bukósisakban! Itt rá fogtok jönni, hogy a vezetés mellett tudtok-e a beszédre és témátokra (ha van) koncentrálni. Mennyire zavar benneteket a környezetetek és természetesen kideríthetitek, hogy melyik lehet a szimpatikus főirányzat (pl. szerelési dolgok, sztorimesélések, vagy egyszerűen csak reagáltok a környezetre, stb.). Nyilván a nézőiteknek az a legszimpatikusabb, ha mindegyikből kap videóitok nézése közben, de nem kell keményen ragaszkodni minden mozzanathoz.

Videóvágás

Mikor már sikerült rájönnötök, hogy nem fog problémát okozni a vezetés és közben a beszéd, akkor megnézhetitek, hogy a számítógépetek alkalmas-e a vágásra. Ugyanis egy, ma már elvárhatónak mondható full HD videó készítéséhez legalább egy középkategóriás gép javallott, illetve egy vágószoftver ismerete sem árt. Ezt most részletezni nem szeretném, mert nagyon nagy bekezdés születne belőle, ezért csak annyit mondhatok, hogy a google egy jó barát. 😉

Motiváció

Mindenkinél előfordulhat, hogy a lelkesedése megfogyatkozik valami miatt, vagy egyszerűen csak bizonytalan önmagában. Erre a legjobb gyógyír szokott lenni, hogy talál magának egy példaképfigurát, akit követhet. Higgyétek el, nem csak a szórakozás miatt érdemes feliratkozni rájuk, hanem rengeteg új ötlet születhet abból, hogy megnézed mások megoldásait és megpróbáljátok a saját magatok módján azt integrálni a videóba. Félreértés ne essék, nem az írom, hogy tessék a nagyok videózási stílusát lemásolni. Érdemes ihletet meríteni belőlük, már amelyik szimpatikus.

Nekem két ilyen személy van, aki nagy motivációt tud adni: chaseontwowheels és CagerOnTwoWheels

Végül ajánlom a gyakran ismételt kérdéseinket, ami segíthet kutatómunkád során.

A témáról HH is készített egy videót:

Természetesen a cikkben olvasott dolgokat nem muszáj készpénznek venni. A google videómegosztója teljesen szabad platform. Lehet, hogy pont rá fogsz cáfolni más megközelítéssel. Tévedhetek is, esetleg kihagyhatok dolgokat, ha még kíváncsi vagy valamire, akkor írj nyugodtam a helmet@motosnday.hu mail címre.

Kommentek

Helmet

 - 

https://www.youtube.com/helmetmotovlog

Ajánlott bejegyzések