verado-lite

A múlt és a jövő keveréke – Ducati Diavel Diesel

A múlt és a jövő keveréke – Ducati Diavel Diesel

A múlt és a jövő keveréke – Ducati Diavel Diesel

Szerintem mindenkit váratlanul ért a Ducati és Diesel közös projectje, a Diavel Diesel. A motor külseje ötvözi a posztapokaliptikus és retro futurisztikus kinézetet. Nézzük, mit rejteget számunkra ez a bestia!

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Maga a motor szerintem eszméletlenül különleges. Első ránézésre nem tetszett, de ezzel szerintem sokatok így van. Viszont miután jobban megnéztem, teljesen beleszerettem.
Mint a videón is látjátok, rengeteg elektronika található benne, az LCD kijelző mellett tudjuk a vezetési módot állítani, kéz nélkül menni és a lóerőket is tudjuk szabályozni. Illetve az ABS sem maradhat ki belőle.

  

A motor várhatólag 2017 Áprilisában kerül piacra, 666 limitált kiadásban. Még nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni, de az biztos, hogy nem lesz olcsó.
Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója elmondása szerint, a Diesellel már egy eleve egyedülálló motoron dolgoztak, a Diavelen, az eredmény pedig meglepte őket. Törekednek arra is, hogy a már megszokott motorkerékpárvilágot kibővítsék.

Néhány tudnivaló a motor lelkéről:

Testastretta 11° hajtja, ami mintegy 162 lóerőt (119kW-ot) hordoz magában! Emellett a motor váza acélból van, 6 sebességes és vízhűtést kapott, ami már megszokott a mai motoroknál. A súlya viszont a tömör kinézete ellenére is csak 210kg!

Az összes többi információt itt megtaláljátok róla!

Kommentek

MotoSunday

 - 

Ajánlott bejegyzések