verado-lite

Csináld magad – markolatfűtés

Csináld magad – markolatfűtés

Csináld magad – markolatfűtés

Vannak azok az őrültek – és ide sorolom magamat is -, akik 10 fok alatt is kimerészkednek kétkerekű járgányaikon. A hideg nem csak a motort, de a motorost is megviseli, ezért elengedhetetlen a megfelelő felkészülés.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Ezért úgy döntöttem, hogy továbbfejlesztem a védekezést a hideg ellen, a tőlem már jól megszokott low budget módon.

Mindenek előtt nagyon fontos leszögeznem, hogy bármihez is nyúltok egy motoron, az sohasem mehet a biztonság rovására! A szabály egyszerű: Ha nem értesz hozzá, ne piszkáld! Ha nem vagy motorszerelő, csak olyan változtatásokat eszközölj, ami nem befolyásolja a motor működését!

Sokszor nyavalyogtam, hogy bár a motoros ruhám teszi a dolgát, melegen tart, de a kezeim sajnos fáznak. Erre kellett megoldást találnom, amit egy Kínából rendelt, szemtelenül olcsó markolatfűtés formájában találtam meg. Ezekben a kínai vackokban nem igazán bízok, de ez a cucc olyan egyszerű, mint a barlangrajz, ezt csak nem cseszték el a távol-keleti barátaink.

Volt, aki feltette a kérdést, hogy mi a fenének rakok pont most markolatfűtést a motorra, amikor vége van a télnek… Erre több válaszom is van. Egyrészt a méltán híres free shipping-nek köszönhetően egy hónapot kellett várnom rá. Aztán, ha nem találnak még egy maja naptárat, új piramist, föld felé tartó meteort stb. akkor 2017 végén újra tél lesz. Végezetül úgy hiszem, hogy egy-egy hűvös tavaszi, őszi éjjelen, vagy egy hideg zápor alkalmával is jó szolgálatot fog tenni.

Ha valaki nem teheti meg, hogy vagyonokat költ „kényelmi” berendezésekre, de mégis kicsit komfortosabbá szeretné tenni a motoron töltött időt, annak ez a megoldás jó alternatíva lehet.

A beépítéstől készült videó nem rövid. De ha valaki mégis arra szánta el magát, hogy hasonló projektbe kezd, annak érdemes lehet végignéznie.

Jó szerelést!

 

Kommentek

newo

 - 

Ajánlott bejegyzések