verado-lite

Robogót tuningolni?

Robogót tuningolni?

Robogót tuningolni?

Akik figyelemmel kísérték eddigi pályafutásomat tudják, hogy kettős életet élek. Elég gyakran megcsalom a VFR-t egy másik szerelmemmel, egy 50-es Kymco robogóval…

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Hiába a VFR 800 köbcentije, a gyönyörű vonalai, az ordító kipufogója, valahogy a kicsi Kymco mindig a szívem csücske marad. Annyi közös emlék fűz hozzá, annyiszor húzott ki a bajból, hogy úgy érzem, soha nem fogok megválni tőle. Néha csak azért megyek vele, hogy emlékeztessem magamat, nem attól vagyok motoros, hogy min ülök, hanem, hogy miként gondolkodom. Igen, én emlékszem, hogy hol kezdtem, pont ezért nekem a robogós is motoros.

(bármi esik is, bevethető)

De sajnos be kell látni, hogy egy ötvenes, egy nagyvárosban néha nagyon kevés tud lenni. Még ha tudja is, nem mehetünk 40-nél gyorsabban. Ellenben vannak a világnak olyan helyei, ahol egy robogó a mai napig presztízs tudott maradni és nem kötnek gúzsba szabályok.

Elkezdtem nézelődni, hogy vajon az én kis Kymcóm más országokban milyen helyet foglal el azon a végtelen hosszú ranglétrán és elég meglepő dolgot tapasztaltam. Van ahol ezeknek a kis mociknak a tuningolása szinte nemzeti sport.

Mindenfélét találtam a NOS-tól a hosszított vázon át az állítható légrugókig. Mindent képesek ráfabrikálni a hatalmas kerekektől kezdve a hangfalakig. Igen-igen, némely alkotás annyira giccses, hogy egyeseknél spontán vakságot tud okozni, de nem mehetünk el a tény mellett, hogy ezek a fiatalok rengeteg munkát, időt és pénzt öltek ezekbe az alkotásokba.

(igen, ez is egy Kymco ZX 50)

Tehát robogós társaim, ha már gyorsabban nem mehetünk, még mindig megvan a lehetőségünk, hogy kilógjunk a tömegből és bezsebeljünk pár elismerő pillantást. Csak egy picit meg kell őrülnünk hozzá…

Széles utat!

Kommentek

newo

 - 

Ajánlott bejegyzések