verado-lite

Egy újabb veszélyes helyzet

Egy újabb veszélyes helyzet

Egy újabb veszélyes helyzet

Sajnos megint egy szomorú dolgot tapasztaltam. Most nem én kerültem veszélybe, hanem egy motoros társam.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Egy kis kiruccanásra indultam HD Biker motovloggerrel, gondoltuk gurulunk egyet a hegyekben. A kb. 190 km-es távot az ő 125cc-s Honda Varadero-ja nagyon jól teljesítette, ezzel is bizonyítva, hogy dacára a 675 köbcenti különbségnek, mindenhol a megengedett sebességgel haladva tudtunk együtt motorozni.

Sajnos az út minősége egy két helyen vállalhatatlanul pocsék volt, de a sok kanyar és a kilátás kárpótolt a kellemetlenségekért. Ám az egyik kanyargós szakaszon utolért minket egy türelmetlen autós, aki egy percig bírta csak, hogy a 90-es tempót tartva mögöttünk jöjjön. Egy igen veszélyes előzésbe kezdett, pont egy beláthatatlan kanyar előtt, aminek az lett a vége, hogy az előttem haladó HD Bikert majdnem leszorította. A körülbelül 120-130-al előző autó 30cm-re ment el mellette, miközben ráhúzta kormányt. Az út szélén irdatlan kátyúk sorakoztak, szerencsére HD Biker nem rántotta teljesen jobbra a kormányt, mert lehet, hogy abból bukás lett volna.

„Láttam a tükörben, hogy elég gyorsan előzi Newot az autó és nyomja is tovább. Már majdnem a kanyarnál voltunk, mikor beért, ettől láthatóan ő is beijedt picit, mert rögtön húzta is rám a kormányt. Egy percig nem érdekelte, hogy a hosszú járművének hátuljával vagy elkaszál, vagy nem. Jobbra előttem már kátyú, balra autó, nem maradt más, mint gázelvétel, minimális jobbra korrekció, amíg az útviszonyok engedték (utólag nézve a felvételt, a gödör előtt még egy rövid, de határozott féket is beiktattam). Így is kb. 30 cm volt csak köztünk. Nem mondom, azért tele lett a gatya. Bár a motoros jogsim fiatal, de B engedéllyel már 16 éve rendelkezem. Egy valamit meg is tanultam ez idő alatt: nem kapkodunk, soha semmilyen körülmények közt sem. Szerintem össz-vissz ennek köszönhetem, hogy most nincs gipszben semmim sem.„

Egy videón nem érződnek úgy a távolságok, de higgyétek el nekem, ez nagyon közel volt. Vigyázzatok magatokra és egymásra.

Széles Utat!

Kommentek

newo

 - 

Ajánlott bejegyzések

Életveszélyes előzés

YObiats videójára nincsenek szavak. Annyi helye volt, hogy a motorral pont elfért. Ha autóval ment volna itt valaki, nem ússza meg borulás, vagy legalább egy árokba csúszás nélkül. Kommentek

Tovább