verado-lite

Hamarosan megválunk a tükröktől?

Hamarosan megválunk a tükröktől?

Hamarosan megválunk a tükröktől?

Pár éve a Skully rukkolt elő egy kamerás bukósisakkal, aminek hatalmas kudarc lett a vége… Egyre több cég próbálkozik ennek a megvalósításával, de vajon mennyire működhet ez? Mit kapunk a ZONA-tól?

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez
A cég, akár csak a Skully, egy olyan kamerarendszerben gondolkozott, ami a motor hátulján lenne elhelyezve és a bukósisakunkba beszerelhető kijelző mutatná, hogy mi van mögöttünk. Az egész 3 eszközből adódna össze: jeladós kamerával, vevővel + akkumulátorral és a kijelzővel.
Galéria:

A jeladó és vevő egy védett wifi hálózaton keresztül kommunikálnak egymással. A kamera természetesen stabilizált képet fog nekünk mutatni. Mindez most előrendelhető 62.000Ft-ért, később pedig 80.000Ft-ért. Az ára szerintem nem túl vészes, sok mindent kapunk ezért.

A megvalósítás viszont lehetne jobb is…

Felhasználóbarát? Igen! De tegyük fel, hogy az egyik egység megadja magát útközben, netalán a kamera miként látna esőben, párás időben? Ráadásul engem személy szerint zavarna egy kijelző az arcomban, ahol folyamatosan a mögöttem lévő részt látom. Az akkumulátorról ne is beszéljünk. Lemerül, felrobban, folyton tölteni kell…

Egyáltalán nem a termékkel van bajom, jó ötlet, működik, de vannak benne kérdéses részek, amiket korrigálni kell. Szerintem ha a motor akkumulátoráról működne az egész rendszer amikor gyújtást adunk, akkor sokkal jobb lenne. A kijelző lehetne például a műszerfalon is, így csak akkor néznénk oda, ha éppen kanyarodni vagy előzni szeretnénk.

(közben Red csinált egy videót is, amiben kifejti gondolatait – HH):

Kommentek

MotoSunday

 - 

Ajánlott bejegyzések