verado-lite

Elkészült az egymilliomodik Honda SH

Elkészült az egymilliomodik Honda SH

Elkészült az egymilliomodik Honda SH

Azt tudjuk, hogy a Honda képes olyan robogót gyártani, amivel az egész világot meghódítja és millió feletti darabszámot tud eladni belőle. De hogy ezt már megint megtette… na ez a nem semmi!

Az első SH50 mopedet 1984-ben mutatta be a Honda. Azóta több ráncfelvarráson esett át és többféle motorméretben is elérhetővé vált, de az SH mindig is az egyik legnépszerűbb robogó maradt. Ezt bizonyítja, hogy 2016-ban 17 ezret sikerült eladni belőle, csak Európában. És most a Honda atessai üzeméből kigurult az egymilliomodik SH.

Az SH sikerét az egyszerűsége és praktikussága alapozta meg. Az 1984-es SH50 formája még mai szemmel is teljesen vállalható, a maga idejében viszont ultra modernnek minősült.

Az olyan dolgok, mint pl. az önindító, abszolút nem volt mindennapos akkoriban. A csendes motor, a nagy kerekek, a külön olajzás, kényelmessé tették a mindennapokat ezzel a kis mocival.

1996-ban a 100cc-s, 2001-ben a 125-ös SH látott napvilágot. Klasszikus formáikkal, megbízhatóságukkal és kényelmükkel ezek is óriási sikert arattak. Természetesen a modernizáció az SH szériát sem kerülte el, a motorok egyre kifinomultabbak lettek.

A legújabb, 2017-es SH125 modell olyan ínyencségeket kapott, mint a LED-es világítás, vagy a Smart Key rendszer. Kíváncsian várjuk, hogy ez az új modell milyen sikereket fog elérni.

Széles Utat!

Kommentek
newo

newo

 - 

Ajánlott bejegyzések

Honda NC750 XD 2018 teszt

Amikor egy gyártó új koncepcióval áll elő, mindig hatalmas kockázatot vállal, mivel még a legjobb statisztikák is képesek hamis képet festeni a vásárlók igényeiről. Van, hogy a legjobbnak gondolt mérnöki csodák is képesek kegyetlenül lebőgni, de láttunk már fordított esetet is, mikor az előre lesajnált tervet vitték, mint a krémest a vasárnapi ebédhez. Kommentek

Tovább
HONDA CRF450L – 2019, a legális mindenes

A Honda új, kettős küldetésű, terepen és közúton egyaránt otthonosan mozgó modellje a CRF450R krosszmotor alapjaira épül. Masszív, kis tömegű, modern futóműelemekhez kapcsolódó vázában fejlett, alacsony fordulaton is roppant erős hajtómű bújik meg, ami éppoly tartós és időtálló, mint a többi alkatrész. Elsőrangú összeszerelési és anyagminőségének köszönhetően egyedülállóan megbízható a CRF450L, és szervizintervallumai is páratlanul […]

Tovább