verado-lite

Hellas Rally – Laller az indulók közt

Hellas Rally – Laller az indulók közt

Hellas Rally – Laller az indulók közt

Két hét múlva megérkezik Görögországba a Quebeck Laller Racing Team pilótája, hogy alapos tapasztalatokat szerezzen a komoly kihívást jelentő sziklás-mély talajon zajló versenyen.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Horváth Lajos, azaz Laller hamarosan ismét rajthoz áll. A listában 7. pilóta az Elit kategóriában foglal helyet és 450-es KTM-jével vág neki a futamnak.

A felkészülés természetesen nem egyszerű, térdműtétje után kell is erősödni, meg hát valljuk be, mi lesz ez a 2018-as Dakarhoz képest. Nudli. Azaz muszáj nekivágni már az edzésnek is fokozottabb megterheléssel.

„Dávid Erika és Klein István segítségével négy részre osztottunk minden etapot. Félóra bemelegítés, félóra nyújtással indítok, majd a második órában súlyzós, erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat végzek. Ekkor a pulzusszám magasan tartása a cél, ezzel igyekszünk imitálni a motor nyergében töltött, folyamatos és megfeszített igénybevételt. Majd ‘levezetésnek’ jön a legpörgősebb rész, melynek során minden elem maszkban zajlik, és játékos gyakorlatokkal készítenek fel a Dakaron rám váró magaslati levegőre, környezetre. Újabban Udvarhelyi Zoltánnal birkózni is szoktunk, ez nagyon hasznos, mert van benne bőven gimnasztika, ami növeli a hajlékonyságot, és megtanít jobban esni. Aktív pihenésként pedig hamarosan mindehhez még hozzájön a rengeteg bringázás mellett a motorozás is!”

Kommentek

MotoSunday

 - 

Ajánlott bejegyzések

Laller műszaki hiba miatt kiállt a versenyből

A Dakar Rally első napjának bevezetője után egyből mélyvízbe dobták a mezőnyt a szervezők. A Piscótól rajtoló és egy hurokba ugyanoda visszavezető speciál szakasz nem kímélte a versenyzőket és a technikákat sem. Sokaknak meggyűlt a baja a dűnékkel, történtek látványos bukások is. Kommentek

Tovább