verado-lite

Tényleg emiatt ültem le minden vasárnap este a gép elé?

Tényleg emiatt ültem le minden vasárnap este a gép elé?

Tényleg emiatt ültem le minden vasárnap este a gép elé?

Nem is tudom, mit néztem végig így utoljára. Volt néhány kötelező momentum az életemben, ami a képernyők elé szegezett, de azok inkább munkaköri kötelességek voltak, mint kedvtelés. Láttam néhány részt zenei tehetségkutatókból, de nem ültem végig mind a …. fogalmam sincs hány részt. Ez most csak 4, de most vasárnap megnézem az ország első motovlogger versenyének döntőjét is (mint ahogyan az előző 3 részt is).

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Már az első alkalom is izgalmas volt, pedig nem volt még tétje. A motovlog egy szubkultúra, nem mondhatja rá senki, hogy populáris irányzat volna. Eleve már a motorozás sem egy tömegsport. Meg is van a vélemény rólunk úgy általában (vasárnap majd a döntősök jól megmondják, mit tehetünk ellene, hiszen ezt a feladatot kapták a tökös ötöstől). S talán pont ezért is volt izgalmas az első rész.

Egy-két éve még 6-7 emberen kívül nem nagyon lehetett találni motovloggert a honi Youtube kínálatban. A legtöbben külföldi mintákat másoltak, keresték a magyar hangjukat, aztán egyszer csak beindult és valahol erre az időre tehető a MotoSunday megalakulása is. Igen, magam is miattuk kezdtem bele a vlogolásba (még ha nem is viszem túlzásba, számomra ez csak egy mellékzöngéje a motorozásnak). S mint láthattuk 3 hete, másokat is motivált ez a 6 fickó (igen, VZ-ről se feledkezzünk el, ő is keményen letette névjegyét az asztalra).

Az első kieséses kör volt talán a legfurább mind közül. Igen, én sajnáltam közülük elég sokat. Fel is iratkoztam pár emberre, s volt akire már a verseny előtt is fel voltam. Nem tudhatod, kiből lesz a cserebogár.

Ez a szubkultúra kezdi szépen kinőni magát. 23 indulóval startolt a verseny, akikről fogunk még hallani, ők fogják a szubkultúrát populáris irányzattá terelni. És tudjátok mit? Nem is baj! Viszont felelősség van a vállatokon, mint ahogyan a MotoSunday és a Moto.hu vállán is. Nektek azért, mert mostantól figyelni fognak rátok. Ha azt mondjátok, hogy az ég zöld, akkor az zöld. Nagyon nem mindegy, hogyan álltok képernyő elé, mit mutattok motoros énetekből. Mint ahogyan az utolsó feladat is kérdezi, miért rossz a motorosok megítélése? Kezetekben a lehetőség, hogy ezen változtassatok, erre egy iszonyat jó lehetőség a Youtube világa.

No de mi a szervezők felelőssége? Nekik most vasárnap jó döntést kell hozniuk. Nyilván öröm kézhez venni a nyereményeket, de fontos az is, hogy emellé elismerést is kapsz. Ezt az elismerést kell nekik hétvégén jó kezekbe adni és ahogy elnézem a mezőnyt, nem lesz könnyű dolguk.

Jut eszembe, Neked olvasónak is dolgod lesz vasárnap: meg kell szavaznod a 3. helyezettet a 20:00-kor kezdődő élő adásban. Szóval hozdd a haverokat is, tegyétek jó helyre a díjakat és iratkozzatok fel a 23 közül azokra, akik tetszettek. Mert mind a 23 induló értékes motovlogger, a jövő nemzedéke.

Kommentek

HD Biker Budapest

 - 

Motorja: Suzuki DL650 V-Strom (2008) | Kamerája: SJCAM SJ6 Legend

Ajánlott bejegyzések