verado-lite

Ne dobálj az ablakon, drága autós!

Ne dobálj az ablakon, drága autós!

Ne dobálj az ablakon, drága autós!

Megy az autó, sofőrje szív egy utolsót cigarettájából, majd az autó hamutálja helyett egy ügyes mozdulattal kipöcköli az ablakon. Az égő csikk rettenet sebességgel száguld hátra, ahol egy motoros közlekedik. Most “csak” a bukóján pattant, de lehetett volna nagyobb baj is. A probléma, hogy ez nem fikció, megtörtént.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

A vloggernél persze ilyenkor nincs kamera, kivételesen motorozni ment. Mi lett volna, ha a kabát nyitott szellőzőjén át bemegy a kabátba? Vagy a nyaknál be. Bele se merek gondolni, szerintem taknyoltam volna egy nagyot az M1-en.

De mondok másik sztorit, szintén nem volt kamera (filózom, hogy fixen telepítek a motorra most már egy fedélzetit). Andor utca  környékén mikrobuszból a belső sávból üvegpalackokat dobáltak ki az árokba. Igen, egy komplett sávot kellett átdobnia. Ha ott elhalad bárki (autós, motoros, biciklis), az tuti felmászik az első fára.

Eredetileg nem drága autóst akartam írni, hanem gyökeret, de aztán meggyőztem magam arról, hogy kulturáltan is szót fogunk érteni. Legalább is szeretném azt hinni, hogy ez a cikk eljut azokhoz a közlekedőkhöz, akik menet közben kidobják a szemetet járművükből. Talán ismeritek ezt a videót:

Komolyan azt gondolom, hogy szégyen, ha idáig kell eljutnunk. Amellett, hogy tahó és környezetkárosító dolog a szemetet kivágni, még az egész országra is rossz fényt vet. És mindemellett mint látjuk, balesetveszélyes is.

Egy kidobott csikkel megölhetsz egy motorost. Viccesen hangzik mi? Pedig azt az embert te ölöd meg. Egy cigivel. Vagy egy üveggel. Mert még mindig abban az ósdi világban élsz, mikor még a Balaton vizében mosták az ezerkettest meg a trabit. Hát azóta eltelt pár év.

A közlekedésnek van kultúrája, amibe nem csak az tartozik bele, hogy figyelek a másikra, hanem hogy EMBERKÉNT ülök be/fel a járműbe/járműre és úgy is végzem a napom, hogy a lelkiismeretem tiszta is marad.

Tehát kérlek kedves autós, vigyázz a környezetre és ránk is. Ne dobálj az ablakon, kérlek!

UPDATE: HD közben vlogolt is róla


Kommentek

HD Biker Budapest

 - 

Motorja: Suzuki DL650 V-Strom (2008) | Kamerája: SJCAM SJ6 Legend

Ajánlott bejegyzések

MIÉRT ÉS MINEK????

2019 március 17.-e van vasárnap. Lassacskán mindenki hazaér az első igazi tavaszi napról, amikor az időjárás is engedte, és lehetett egyet gurulni. De sajnos mint azt “megszokhattuk” az idei évben is, megint van akit csak haza várnának, de már sosem fog hazaérni. Családok szakadnék szét, barátok mennek el örökre. Egy olyan dologról fogunk beszélni, ami […]

Tovább