verado-lite

‘Wheels & Waves’, avagy múlt és jövő a Hondával

‘Wheels & Waves’, avagy múlt és jövő a Hondával

‘Wheels & Waves’, avagy múlt és jövő a Hondával

A Honda Motor Europe ezen a hétvégén féltucat átalakított gépet mutat be a Biarritzban megrendezett Wheels and Waves fesztiválon.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Három gépet készítettek, alapozva a 70-es és 80-es modellekre a szenvedélyes kereskedők.

Az első egy 1977-es CB500, melynek fő dizájnere egy francia szörfdeszka gyártó, Ben Rameix. A motor teljesen újjá lett építve café racer stílusban. A váz és sok egyéb dolog módosítása mellett, a farokrészt teljesen kézzel készítette Ben Rameix, alapul véve a szörfdeszkák vonalait, hogy a motor teljesen testesítse meg a Wheels and Waves kultúrát.

 

Az ikerhengeres CX500-at Flat Track racer stílusban építették. Ismételten rengeteg módisítást hajtottak végre a motoron, mint például a váz módosítása, az aranyozott felnik, illetve a csillapítást az XLR600-ból kölcsönözték. A piros-fehér-kék HRC színek és a 69-es szám tisztelgésül szolgálnak az elhunyt Nicky Hayden előtt.

 

A harmadik motor, az igazi szörnyeteg, 6 hengeres CBX-ből készült, melynek elkészítésében a Bad Seeds motoros klubb is szerepet játszott. Az alapból is ikonikus sport túrázót sikerült egy igazi utcai bombázóvá építeniük (azt hiszem ez lehet az izomautó motoros megfelelője). Nagyon minimális a külső módosítása, elsődleges szempont a súly csökkentése volt.

Most viszont jöhetnek a jelenleg is kapható motorok egyedi verziói

 

Az első egy igaz utcai scrambler, az 500-as Rebelből. Érdekesség a módosított kerék és fékek mellett, egy full egyedileg, kézzel gyártott ‘homár’ heggesztésre kerül a kipufogóra. Vicces, hogy bal oldalon még egy gördeszka tartót is elhelyeztek.

Az ottlévők kétféle CB1100-et is megcsodálhatnak.

a teljesen befeketített CB1100 EX, mely egy igazán elegáns keveréke a café racer és bobber irányzatoknak.

 

A CB1100TR koncepció teljesen a gyártó fejlesztési részlegétől való, mely az Amerikában igazán népszerű flat track stílust követi.

A hat megjelenített gép megmutatja a lelkes munka eredményét, mely egyesíti az egyéniséget a Hondával.

Kommentek

Helmet

 - 

https://www.youtube.com/helmetmotovlog

Ajánlott bejegyzések

Honda CBR 650R Teszt

2019-re újra visszatérni látszik a liter alatti sportkategória. A Honda Magyarországi képviseletének köszönhetően kaptam is pár napra egy Honda CBR650R-t. Hogy ez milyen is lett? A videóból kiderül! Kommentek

Tovább