verado-lite

Suzuki GSX-S750 ABS | teszt

Suzuki GSX-S750 ABS | teszt

Suzuki GSX-S750 ABS | teszt

Tudom, hogy mindenkinek más az ízlése, de szerintem a világ egyik legszebb naked motorját tesztelhettem. Ráadásul igencsak érdekes meglepetést tartogatott a kis Gixy.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez
 Az emberek mindenhol utánam fordultak, ha valahol megálltam, odajöttek és a motorról kérdezősködtek. A látványa vonzza a szemet. A megjelenése agresszív, azt látja bele az ember, hogy mindjárt széttépi az utat. Ha aprólékosan megvizsgáljuk, rá kell, hogy jöjjünk, ez egy nagyon minőségi motor. Az anyaghasználat, az illesztések, hegesztések mind-mind első osztályúak.

Annyira, hogy néha a sokkal drágább motorok a nyomába sem érnek. Nagyon meglepő volt, mert őszintén szólva, gyatrábbra számítottam. Már már dühítő a tökéletessége, annyira, hogy minden erőmmel próbáltam belekötni valamibe. De hiába rángattam, feszegettem, vizsgáltam mikroszkóppal, minden porcikája gyönyörű és minőségi. Kicsit megijedtem, mert olyan nincs, hogy egy motorra azt mondjam, hogy “tökéletes”.

Valami hibát találnom kellett és végül meg is találtam, amint elindultam vele. A legnagyobb hibája, hogy túl jó. Igen. Ez a hibája. Annyira jó motort akart csinálni a Suzuki, hogy a háttérbe szorult a karakter. Ne értsetek félre, ez egy piszok jó motor, csak nem nekem. Mindene lágy, sima és kiegyensúlyozott. Nagyon a végletekig kell hajszolni, hogy végre kicsit harcolni kelljen vele. És igen, szerintem egy motorral kelljen harcolni. Ettől lesz meg benne a boogie.

Ha egy feleséggel soha nem veszekszik az ember, a kapcsolat idővel unalmas lesz. Néha kell egy kis tányérdobálás. A kis Gixy pedig bármit is csinálsz, csak mosolyog és bólogat. Gyors, erős, gyönyörűen kanyarodik, de az embernek az az érzése, hogy ezt mind túl könnyedén teszi és erőlködés nélkül. Azt teszi, amit csak akarsz. Félek, hogy hosszútávon megunnám.

Annyira könnyű vezetni, hogy simán ajánlanám kezdő, vagy újrakezdő motornak. Természetesen csak olyanoknak, akik agyban felnőttek hozzá, mert minden lágysága ellenére ez egy nagyon gyors paripa.

Egy kis specifikációt is írok azoknak, akik katalógusadatok alapján ítélnek meg egy motort 😛

Hengerűrtartalom: 749cc
Hengerszám: 4 henger, soros
Teljesítmény: 114 LE
Nyomaték: 81 Nm @ 9000 rpm
Váltó: 6 seb.
Tengelytáv: 1455 mmm
Ülésmagasság: 820 mm
Tömeg: 213kg
Tank: 16 l

Többiek véleménye:

“Megy, kanyarodik, mint az álom, de túl tökéletes. Meghúzom, gyorsan eléri a megcélzott sebességet, de nem érzem azt, hogy leszed az erő a motorról, pedig van benne ló bőven. Kezdő ‘A’, vagy újrakezdő ‘A’ bringaként jellemezném.”  – HD Biker Budapest

Azt, hogy milyen hangja van, nem tudom írásban átadni, de az alábbi videóból ez is kiderül, ha türelmesen végignézitek.

Széles Utat!

Kommentek

newo

 - 

Ajánlott bejegyzések

Honda CBR 650R Teszt

2019-re újra visszatérni látszik a liter alatti sportkategória. A Honda Magyarországi képviseletének köszönhetően kaptam is pár napra egy Honda CBR650R-t. Hogy ez milyen is lett? A videóból kiderül! Kommentek

Tovább