verado-lite

Viffer: “Egy öntelt vloggerkurva vagyok.”

Viffer: “Egy öntelt vloggerkurva vagyok.”

Viffer: “Egy öntelt vloggerkurva vagyok.”

Viffer kilépése a MotoSunday csapatából megdöbbentett, pár napja feltöltött videója pedig, amiben a cseszneki kanyarokban vadul, elgondolkodtatott. Úgy éreztem, hogy mielőtt mindenféle elméletek gyártásába kezdenék, jobb, ha Őt magát kérdezem.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Amikor tavaly télen elkezdtem nézegetni a csatornádat, még nem gondoltam, hogy rajtad keresztül fogom megismerni a kedvenc motovloggerjeimet, vagy hogy a feliratkozói közösségből barátokat is találok. 

Közben én mindig úgy láttam, hogy az MS valahol példát szeretne mutatni a nézőinek, és ebbe nem igen fért bele a féktelen ökörködés. Ezért váltál ki a csapatból? Untad a példamutató jó motoros szerepét?

A kiválásom oka nem az, hogy nem akarok példát mutatni. Egészen más. Szerény véleményem szerint, te vagy az egyik, aki a legjobban tudja, hogy a példamutatás mindig megvolt a videóimban. Az hogy most van egy két videóm, ahol megrángatom a motor fülét még nem jelenti azt, hogy már nem akarok példát mutatni. Szimplán örömömet lelem az ilyen videók készítésében is. Én azért kezdtem el videózni, mert élveztem és örömömet leltem benne. A srác, aki “állat módjára” vezet a videóban, az is az a Viffer, aki a Nőket lepi meg nőnapon. Ez hozzám tartozik.
Mindenki aki ismer, legyen az MS tag, vagy más motoros tudja, hogy így motorozom,  és így motoroztam eddig is, mint ahogy a videóban látható.

Ezek szerint számíthatunk rá, hogy a jövőben hasonló videókkal találkozunk a csatornádon?

Szimplán próbálgatok egy új irányvonalat, ami lehet sokaknak szúrni fogja a szemét. Lehet, hogy sokan leiratkoznak emiatt. De ha ez kell ahhoz, hogy még mindig örömömet leljem a videózásban, akkor ez csak járulékos veszteség. 🙂

Ettől függetlenül jönnek hamarosan a túravideók is, de már rég rájöttem, hogy ez a beszélgetős, guruljunk 45-el a városban típusú vloggyártás, az nem az én világom. Mindig is azt szerettem volna elérni, hogy aki gyűlöli a motorokat, az is motorozni akarjon, és ehhez  amolyan life style videókat gyártani.
Nos ezek a videóim már annak az előszelei.

Nézegettem a hozzászólásokat, elég vegyes reakciók vannak. Van, akinek tetszik, hogy húzod neki, mások szerint veszélyes mutatványokat csinálsz. Milyen érzés ezeket olvasni?

Rég rájöttem már, hogy nem tudok mindenkinek megfelelni… Ha normális videót teszek fel, az a baj, ha ilyet, akkor az.  Csinálom, ami engem szórakoztat. A mikulásos videóra is jött a negatívum, a nőnaposra is. Azt senki sem fogja fel hogy én időmet nem sajnálva tartalmat gyártok. Nem kis idő és munka egy 2 perces videót összerakni.

Szerinted mennyi igazság van abban, hogy egy öntelt ribanc vagy?

Tisztázzunk előbb valamit, mielőtt választ adok erre a kérdésre. Én tartalmat gyártok, egy úgymond show-műsort, ahol felvettem egy adott stílust. Ez nem feltétlen jelenti azt hogy a magánéletemben is hasonlóképp viselkedem. A videóimból pedig szándékosan azt sugallom, hogy egy öntelt vloggerkurva vagyok. 😀

De miért?

Mert jól áll. 😀

Szándékosan akarsz megosztó személyiség lenni?

Ha megosztó vagy, akkor generálod az interakciót. Voltam én már minden. Voltam a kedves Viffer. Voltam a tanító Viffer. Az “igazi férfi” Viffer. A megmondó Viffer. A száguldozós hülye gyerek Viffer…

Talán, ez mind benned is van.

Nem azt mondtam, hogy távol állnak ezek a dolgok tőlem. Viszont pont valamelyik nap mondta nekem valaki, hogy Vifferként egy picit nyersebb vagyok, mint a magánéletemben. Ott inkább megfontoltabb. Van egy egészséges önbizalmam, ami néha kicsit túlcsordul. 😀

Szerintem ez nem csak a vloggerségre lehet igaz. Sokszor látom, hogy maga a motorozás valami egészen újat hoz ki az emberből. Vagy jobban kihozza azt, ami eleve benne van.

Igen, ez sem kizárt, hogy ahogy ráülsz a motorra, más ember leszel. Ameddig meg nem, addig csak egy irodista vagy, vagy építőmunkás.

De ahogy felveszed a bőrt, beröffented a mocit, tied a világ!

Visszatérve az MS-re, elég homályos magyarázatot kaptunk, hogy miért nem leszel már jelen. Ennek gondolom megvan a maga oka. Azért a jó viszony megmaradt a srácokkal? Előfordulhat még, hogy találkozunk veled vasárnap esténként?

Természetesen ugyanúgy jóban vagyunk. A csapat budapesti tagjaival nemrég például sörözni voltunk. A podcastekben már nem igen hallhattok engem. De soha ne mondd, hogy soha…

Ha a jó viszony megmaradt, akkor talán közös munkák is lesznek még? Akár dualvlog formájában? Vagy ezt a műfajt is elhagyod a jövőben?

A közös munkákat egyáltalán nem tartom kizártnak. A dualvlog és egyéb vlog már egy más kérdés. Régen rájöttem már, hogy nekem nem fekszik ez a vlogolás. Lehet hogy valaki szemében jól csinálom. De én úgy érzem, nem megy. Ezért is próbáltam apránként kiszorítani a videóimból. Eleinte csak egy kis zene került a vlogba, aztán még több, és még több… Majd most már ott tartunk hogy egy kis vlog kerül a zenébe. De ettől függetlenül egy dualvlogot sem tartok kizártnak, amennyiben ehhez kapcsolódik megfelelő tartalom.

Személy szerint, nekem hiányoznak a motovlogger simogató live-ok. Tervezel még ilyesmit, mondjuk a téli szezonban?

Pont a múltkor gondolkodtam rajta, hogy milyen jó is volt az. Viszont elnézve az új vloggerek live-jait egyből elment tőle a kedvem. Igazából az igények kielégítésére ott van több vlogger live-ja is, illetve az MS vasárnapi podcastjei… A téli szezonban ugyanúgy jönni fognak a videók, azokat kell majd nézni!

Mit lehet tudni erről az új csapatról, a Restless Riders-ről? Ez az a banda, akikkel együtt túrázol, vagy egy, az MS-hez hasonló team felállására számíthatunk?

A Restless maga az új style, de erről majd később. 🙂

Kommentek

Katica

 - 

Néz. Gondol. Kérdez. Néha rajzol.

Ajánlott bejegyzések