verado-lite

Benelli TRK 502 (2017) – Teszt

Benelli TRK 502 (2017) – Teszt

Benelli TRK 502 (2017) – Teszt

Végre megtaláltam azt a motort, amin nem nézek ki úgy, mint “majom a köszörűkövön” a 194 centis magasságommal? Formája és méretei nagyon jók ennek az új Benellinek, de megtartanám örökbe? A tesztből kiderül.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Egy kétnapos gyors teszten esett át a monstrum, de megpróbáltam a legapróbb részletekig átnézni a motort. Szentendréről hazafele a Pilisen át vezetett az út, rögtön kapott hideget meleget. A csaknem 100km alatt rögtön rájöttem pár dologra. Az ülése valami cseszett puha, megkockáztatom, hogy már túl puha is, lehetne egy picit férfiasan kemény. Jó néha panaszkodni, hogy fáj az ember segge egy kimerítő motorozás után. Úgy bele lehet süppedni, olyan érzésed van, mintha egy fotelben ülnél. A váltókar és a hátsó fék a lábtartókhoz képest valamennyivel magasabban helyezkednek el, nekem ez teljesen kényelmetlen volt hosszútávon, többször kellett megpihennem emiatt.

Hatalmas a motor, nem úgy néz ki, mint egy 500-as.

Délután rögtön elvittem az egyik kedvenc utamra, egy erdőbe. Teljesen jól vizsgázott. Az úthibákon szépen átsiklik, alig lehet érezni őket. Ha már túranenduro, akkor mondom kipróbálom valamilyen offroad környezetben is. Probléma nélkül megmászta a kiszemelt dombocskát (most nevezzük hegynek, hogy menőbb legyen), szabadságérzetet ad a motor. Eltervezel valamit és megcsinálod vele. Már értem, hogy miért szeretik oly sokan ezt a fajta motorozást.

Szépen elrejtették a csúnyácska dobot a motor alatt, egyébként egész fasza hangja van. 

Másnap elvittem fotózni a szörnyeteget, és azt vettem észre, hogy nem nézik meg. Ízlések és pofonok, nekem nagyon is bejött. Messziről, fél szemmel, bandzsítva nagyon is jól néz ki – dehogy is, viccelek. Marha szép a motor, annyi idomot helyeztek el rajta, hogy akár ezresnek is nézheti bárki. Ha közel mész hozzá persze itt-ott találhatsz némi szépséghibát. De melyik motornál nem?

Van fokozatkijelzőnk! 

Tök jól cseng a neve. Benelli. Tök jó olaszos, csak Kínában rakják össze. Nyugodtan utánanézhettek a cégtörténetnek, de röviden összefoglalom. Több, mint százéves múltra tekint vissza a cég, azonban jó pár éve a Keeway tulajdonába került. Az olaszok végzik a tervezési folyamatot, és a kis kínai emberkék keze munkája az összeszerelés.

Pszzt, jössz egy körre? 

Egy hatalmas baj van a motorral, ami eddig az összes teszt során előjött. Nagyjából 90-es tempótól elkezd elég idegesítően rezonálni. Kirázza belőled még az életet is. A magyar képviselet már jelezte ezt a gyár felé, reméljük minél hamarabb találnak rá megoldást.

Csőrike.

Összességében szerintem teljesen jó kis motor lett a TRK, egyetlen nagy baja a rezonancia, amit orvosolni kell. 

Köszönjük a lehetőséget a Benelli Magyarországnak!

 

Kommentek

MotoSunday

 - 

Ajánlott bejegyzések

Honda CBR 650R Teszt

2019-re újra visszatérni látszik a liter alatti sportkategória. A Honda Magyarországi képviseletének köszönhetően kaptam is pár napra egy Honda CBR650R-t. Hogy ez milyen is lett? A videóból kiderül! Kommentek

Tovább
Kawasaki Versys 300 2018 teszt

RE_Tour kolléga maga is a túraendúrók világában nevelkedett és él, ezért hozzávágtuk a Kawasaki legújabb kezdő kategóriába sorolt 300-as túragépét, hogy mégis mondja meg róla a tutit. Lentebb az ő sorait olvashatjátok. Kommentek

Tovább