verado-lite

Shark Skwal bukósisak teszt

Shark Skwal bukósisak teszt

Shark Skwal bukósisak teszt

Ütős dizájn, beépített LED – már ránézésre sokat ígér. Nézzük meg, milyen felpróbálva!

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Korábban már szemezgettem ezzel a bukóval főleg a vloggerbarát kialakítása és nem mindennapi megjelenése miatt, így nagy izgatottsággal vártam első MotoSundayes küldetésemet. Elgurultunk hát newoval és HD Bikerrel a moto.hu üzletébe, ahol megkaptam tesztelésre egy Shark Skwal bukósisakot.

Felpróbálva egyből ráébresztett, hogy ideje lecserélnem a régi, nyúzott sisakomat – ennek a párnázata stabilan, egyenletesen tartja a fejemet. Szoros, persze, mint minden új sisak, de ilyennek kell lennie. A plexi szintén, viszont határozottan, recsegés-mentesen zár. A beépített napszemüveg pedig az elektromágneses hullámokkal való ádáz küzdelmet (humanoid nyelven hunyorgást) kellemes motorozássá varázsolta tűző napon is.

Aki még nem próbált napszemüveges sisakot, feltétlen pótolja!

A sisakot ezen felül két szellőzővel, mikrometrikus csattal, és gyárilag pinlockkal szerelték. Utóbbi egy olyan extra, ami szinte kötelező azoknak, akiknek a szezon nem ér véget az első hűvösebb őszi szellővel. A Sharp törésteszten csak 4 csillagot ért el, a láthatóságot viszont elöl-hátul beépített LED világítás növeli. Ez olyasvalami, amit a törésteszt bár nem mutat…

…de a legjobb baleset az, ami meg sem történik.

A szélzaj mérséklésére bár érezhető, hogy gondoltak, 100km/h fölött a fülemnél kellemetlen és hangos turbulencia lépett fel. Lehet, hogy csak az én fejformám nem passzol (éppen ezért bukót csak próbálva veszünk!), de mindenképp figyelembe veendő tempósabb túrázóknak. Persze egy jó füldugó ekkor is sokat segíthet. További kivetnivalóm a számomra megszokottnál szűkebb látótér, illetve ebben az árkategóriában elviseltem volna valamivel kellemesebb belső anyaghasználatot. Összességében az extra felszereltségek miatt ár-érték arányban abszolút helyben van.

Ha szeretnéd látni, milyen, amikor a motovlogger először tesztel valamit, vagy bővebben érdekel a sisak, itt a videóm:

Kommentek

MotoSunday

 - 

Ajánlott bejegyzések

Honda CBR 650R Teszt

2019-re újra visszatérni látszik a liter alatti sportkategória. A Honda Magyarországi képviseletének köszönhetően kaptam is pár napra egy Honda CBR650R-t. Hogy ez milyen is lett? A videóból kiderül! Kommentek

Tovább