verado-lite

Egy videós felelőssége

Egy videós felelőssége

Egy videós felelőssége

Sokan nem gondolnak bele, hogy egy egyszerű hobbival mekkora felelősség is eshet az ember vállára, legyen az közvetett, vagy közvetlen. Most egy nagyon szomorú téma fog következni, emberéletről.

Mint sokan tudjátok, az egyik példaképem Cager (egy Portugál motovlogger), aki videói hatására kezdtem el én is tartalmat gyártani. Októberben viszont feltöltött egy videót, amelyben egy nagyon szomorú hírt közölt. Az egyik rajongója/feliratkozója motoros balesetben elhunyt, egy szerető családot és két gyermeket hátrahagyva. A videóban elmondja, hogy valamilyen szinten ő is hibásnak érzi magát a történtek miatt és egy számlaszámot tett a videó leírásába, hogy gyűjtést szervezzen a családnak.

Cagert nem tartom annyira felelősnek, mert ő is inkább próbál motorok teszteléséről, túrákról és vezetéstechnikai dolgokról tartalmat készíteni. Mégis érdemes a szellemi oldal mögé nézni. Nem szeretném ezt a cikket sok-sok bekezdésre széthúzni, ebből a témából bizony bőven lehetne írni. Igyekszem rövidre fogni magam.

Sokan, mikor kameránk, billentyűzetünk, diktafonunk, vagy bármilyen bemeneti eszközünk segítségével szeretnénk bővíteni az internet tartalmát, nem gondolunk bele, hogy ezzel bizony felelősség is jár. Persze trehányul az emberi butaságra foghatjuk a tartalmunk utánzását, de gondoljunk csak bele. Hány szokást, szabályt, vagy akár stíluselemet vettünk át egy általunk megbecsült személytől/eszmétől/látásmódtól?

Természetesen készítői oldalról nem tudjuk garantálni a 100% negatív példa és hibamentes anyagainkat, mert mi is csak emberből vagyunk, de azért érdemes a dolgok felelősségoldalára is gondolni, amikor az ember biteket ragad.

Nézői oldalról mindig lessétek a kontenteket szkeptikus szemmel. Próbáljatok azokból tanulni, nem utánozni. Ha esetleg egy pozitívnak tűnő példát szeretnétek alkalmazni, akkor is gondoljátok át, hogy a jelenlegi rutinotok elég-e az adott művelet kivitelezéséhez, vagy még gyakorolnotok kell. Senki se profiként kezdte (valamikor még Rossinak is meg kellett tanulnia a kuplungot kezelni 😀 ) és természetesen sok gyakorlás eredménye az adott tartalom. Ne feledjétek! Fő a fokozatosság! 😉

Kommentek
Helmet

Helmet

 - 

https://www.youtube.com/helmetmotovlog

Ajánlott bejegyzések

A hős motoros mikulás

Mikulásnak öltözve karikázott a francia CHRIS-RS motovlogger, mikor egy kereszteződésben látta, ahogy egy Renault sofőrje elüt egy gyalogost. Persze az autós cserbenhagyta a gyalogost és elhajtott. Kommentek

Tovább
Ne dobálj az ablakon, drága autós!

Megy az autó, sofőrje szív egy utolsót cigarettájából, majd az autó hamutálja helyett egy ügyes mozdulattal kipöcköli az ablakon. Az égő csikk rettenet sebességgel száguld hátra, ahol egy motoros közlekedik. Most “csak” a bukóján pattant, de lehetett volna nagyobb baj is. A probléma, hogy ez nem fikció, megtörtént. Kommentek

Tovább