verado-lite

Egy videós felelőssége

Egy videós felelőssége

Egy videós felelőssége

Sokan nem gondolnak bele, hogy egy egyszerű hobbival mekkora felelősség is eshet az ember vállára, legyen az közvetett, vagy közvetlen. Most egy nagyon szomorú téma fog következni, emberéletről.

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

Mint sokan tudjátok, az egyik példaképem Cager (egy Portugál motovlogger), aki videói hatására kezdtem el én is tartalmat gyártani. Októberben viszont feltöltött egy videót, amelyben egy nagyon szomorú hírt közölt. Az egyik rajongója/feliratkozója motoros balesetben elhunyt, egy szerető családot és két gyermeket hátrahagyva. A videóban elmondja, hogy valamilyen szinten ő is hibásnak érzi magát a történtek miatt és egy számlaszámot tett a videó leírásába, hogy gyűjtést szervezzen a családnak.

Cagert nem tartom annyira felelősnek, mert ő is inkább próbál motorok teszteléséről, túrákról és vezetéstechnikai dolgokról tartalmat készíteni. Mégis érdemes a szellemi oldal mögé nézni. Nem szeretném ezt a cikket sok-sok bekezdésre széthúzni, ebből a témából bizony bőven lehetne írni. Igyekszem rövidre fogni magam.

Sokan, mikor kameránk, billentyűzetünk, diktafonunk, vagy bármilyen bemeneti eszközünk segítségével szeretnénk bővíteni az internet tartalmát, nem gondolunk bele, hogy ezzel bizony felelősség is jár. Persze trehányul az emberi butaságra foghatjuk a tartalmunk utánzását, de gondoljunk csak bele. Hány szokást, szabályt, vagy akár stíluselemet vettünk át egy általunk megbecsült személytől/eszmétől/látásmódtól?

Természetesen készítői oldalról nem tudjuk garantálni a 100% negatív példa és hibamentes anyagainkat, mert mi is csak emberből vagyunk, de azért érdemes a dolgok felelősségoldalára is gondolni, amikor az ember biteket ragad.

Nézői oldalról mindig lessétek a kontenteket szkeptikus szemmel. Próbáljatok azokból tanulni, nem utánozni. Ha esetleg egy pozitívnak tűnő példát szeretnétek alkalmazni, akkor is gondoljátok át, hogy a jelenlegi rutinotok elég-e az adott művelet kivitelezéséhez, vagy még gyakorolnotok kell. Senki se profiként kezdte (valamikor még Rossinak is meg kellett tanulnia a kuplungot kezelni 😀 ) és természetesen sok gyakorlás eredménye az adott tartalom. Ne feledjétek! Fő a fokozatosság! 😉

Kommentek

Helmet

 - 

https://www.youtube.com/helmetmotovlog

Ajánlott bejegyzések

MIÉRT ÉS MINEK????

2019 március 17.-e van vasárnap. Lassacskán mindenki hazaér az első igazi tavaszi napról, amikor az időjárás is engedte, és lehetett egyet gurulni. De sajnos mint azt “megszokhattuk” az idei évben is, megint van akit csak haza várnának, de már sosem fog hazaérni. Családok szakadnék szét, barátok mennek el örökre. Egy olyan dologról fogunk beszélni, ami […]

Tovább