verado-lite

5 titok, amit nem tudtál a klikkbéjtek világáról. A 7-diktől lef**od a bokádat!!!

5 titok, amit nem tudtál a klikkbéjtek világáról. A 7-diktől lef**od a bokádat!!!

5 titok, amit nem tudtál a klikkbéjtek világáról. A 7-diktől lef**od a bokádat!!!

Piász coming out videója elgondolkodtatott kissé. Vajon hol van az a határ, ahol még nem haragszunk nézőként a behúzásért? Milyen címeket és trükkökkel tudnak megfogni minket? Egyáltalán, miről szól és mi a célja a clickbait jelenségnek?

REKLÁMvízlepergető réteg bevonat motoros bukósisakhoz plexihez

 

1, A clickbait, vagy ahogy sokszor magyarítva olvassuk, klikkbéjt nevében hordozza a lényeget. Jelentése: Kattintáscsali, kattintásvadász

Általában olyan címekre, leírásokra mondjuk, amik hangzatos ígéretekkel állnak elő, amit aztán csak részben teljesítenek.

Használják cikkeknél, videóknál, és ami minket is érint, motovlogoknál. Célja, hogy minél többen rákattintsanak az adott tartalomra, és nem pedig a maradó, hűséges nézőközönség kiépítése. Hiszen ki az, aki miután átverve érzi magát, szívesen megy elébe a további szivatásoknak..? De erre még visszatérünk.

 

2, A magyar motovloggerek 83%-ának kétharmada már megpróbálta kiaknázni a klikkbéjt címekben rejlő lehetőségeket, annak ellenére, hogy 96%-uk mélyen, a lelke mélyén elítéli az ilyen eszközöket, mondván, hogy igazi értékes tartalmakkal szeretné inkább szórakoztatni a nézőket.  

 

3, Az emberek szeretik a rövid listákba szedett olvasmányokat, videókat, az erre utaló címeket, mert ez könnyen emészthető, tagolt tartalmat ígér nekik. Ha személyes tapasztalatot, élményt, vagy kamu statisztikákat is csempészünk bele, akkor képes egy olyan teljesen haszontalan cikket is elolvasni, mint például amilyen ez.

Pedig egy pontokba szedett tartalom is lehet hasznos, vagy szórakoztató, egy időben nagy divatja is volt nálunk is az ilyen vlogoknak.

Ha van olyan motovlogger, aki szereti a kihívásokat, én szívesen adok pár ötletet. Például:

  • 4 féle étel, amit a motoroddal is elkészíthetsz
  • 5 szexpóz, amit ne próbálj ki motoron
  • 3 ismert dallam, amit el tudok játszani kipufogón

 

4, A balesetes videókat nem csak a borzongás miatt nézik, hanem van, aki kimondottan tanulási célból keresi ezeket. Vagy azért, hogy a kanapéról szakértve jól odamondhassa, hogy ő mennyivel jobban kezelte volna az adott helyzetet. Az elméleti tudás azonban nem helyettesíti a megszerzett rutint, a túl sok rosszindulatú komment megírása pedig impotenciát okoz.

 

5, Mondtam, hogy visszatérünk még az első ponthoz, bár már valószínűleg egyáltalán nem emlékszel, hogy miről beszéltem abban. (Ugye milyen hasznos volt ez a cikk?)

A kérdés: Van olyan néző, aki szereti, ha megvezetik? A válasz váratlanul meglepő és sokkoló! Hogy megtudd az igazságot, előbb oszd meg ezt a cikket kétszer egymás után, igyál egy kamillateát és hívd fel három barátodat.

Igen. Az emberek élvezik a megfelelő mértékű ugratást!

Meglepődtél, ugye? De azt biztosan nem tudtad, hogy azoktól fogadjuk el jó szívvel, akikben amúgy megbízunk, és akiket valamilyen szinten kedvelünk. Vagy ezt is tudtad? Akkor miért olvasol ilyen cikkeket? Mert azt ígértem, hogy lefosod a bokádat?

Bizony, szeretünk meglepődni, izgulni, borzongani, titkokat megtudni, mert ezek hasonló hormonokat termelnek, mint a kakaós csiga elfogyasztása. Ugyanakkor a folyamatos csalódást próbáljuk elkerülni. Barlangrajzok bizonyítják, hogy már őseink is jó poénnak találták, ha társuk kardfogú tigrissel ijesztgette őket, de mikor ezzel már sokadszorra próbálkozott, akkor pattintott lándzsahegyeket vertek a körme alá.

Kommentek

Katica

 - 

Néz. Gondol. Kérdez. Néha rajzol.

Ajánlott bejegyzések